KKL-JNF PEOPLE AND TREES FOR ISRAEL!

Om man vill skänka en slant till Israel så är ett bra sätt att göra det genom att skänka det till organisationen "Keren Kajemet" . varför bör man då sända en slant till denna organisation? Denna organisation gör en stor insatts i Israel, bland annat genom att de står för en stor del av miljöarbetet som finns i israel, bl.a genom träplantering ( vid tex. Jerusalem), men också så bygger de vattendammar för att kunna rena det israeliska dricksvattnet. Men de bygger även olika samhällen, bl.a i öknen.

En annan sak som är viktigt att poängtera i detta är att de planterar olivträd, som bl.a är en symbol för den sk freden mellan Israel och Palestina.


Att kunna kämpa för demokrati och för den enskilda människan..

Jag vill genast poängtera att jag står starkt för demokrati och därmed för Israels rätt att få existera.  Eftersom detta ligger till grund för att demoktrai i Mellanöstern skall kunna finnas. Samt att det är ett land som har en stor betydelse för många människor. Sedan är judenomen både som religon och kultur något som för mig är nära och därmed vill jag värna om detta.

Sedan är det viktigt att man som enskild person visa vad man står för i dess tider då antiseminismen alltmer har ökat i vårt land. Därmed är det grundläggande att vi som enskilda personer engagerar oss och visar vad vi anser, Själv försöker jag engarera mig genom att bla.  att få Israels ambasadör till mitt universitet för att kunna få en öppnade bild om Israel.

Jag är Israelvän och medlem i Sverige-Israel förbundet.  Jag värnar för demokrati och rättvisa.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0